KARABÜK (TİHA) – Karabük’te esnaf olarak çalışan Fatma Yılmaz, zorunluluktan doğan ama zamanla büyük bir sevgi ve tutku haline gelen meslek deneyimini TİHA muhabiri Nur Irmak Bozpınar’a anlattı.
Fatma Yılmaz, 1991 yılında eşinin vefatından sonra kocasının mesleği oto boyacılık işini devralmak zorunda kalmasıyla sanayiye yönlenip işi öğrenmek durumunda kaldığını, başlangıçta bir kadın olarak sanayi de çalışmanın zorlu olduğunu ancak işini severek yaptığı için bütün sorunların üstesinden geldiğini vurguladı.
“MESLEĞİMDE KENDİMİ KANITLADIM”
Yılmaz, “Sanayi ortamında çalışmanın erkeklerin rahatsız edici bakışları ve tutumları zorluklardan biriydi. Ancak bu zorluklara karşı direnç gösterdim ve mesleğimde kendimi kanıtladım. Şimdi sanayide daha fazla kadın çalışıyor ve bu durumu daha normal karşılıyorlar. Sanayi ortamında çalışmak, sürekli yeni şeyler öğrenmeyi ve kendimi geliştirme imkânı veriyor. Bu bana büyük keyif veriyor. Meslekteki zorlukları zamanla kendini geliştirerek ve daha fazla zaman geçirerek öğrenmesinde büyük çaba göstermek için yeni araba modelleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesinin faydasını gördüm’’ dedi.
“SANAYİDE OLMAK KEYİFLİ”
Yılmaz, “Mesleğimin 25. yılında bir kadın girişimci olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirilmem en iyi ve mutlu olduğum anlardan biriydi, bu benim için onur ve motivasyon kaynağı oldu. En kötü anlardan birisi de sanayide çalışan diğer esnaflar ve dükkanıma gelen müşterilerin tepkileriydi. Kadın olduğum için işi iyi yapamayacağım konusunda fikirleri vardı, ancak zamanla bu duruma alıştılar ve bende kendi yerimi sağlamlaştırdım. Eğer bu mesleği seçmek zorunda olmasaydım, öğretmen olmayı düşünebilirdim ama ticaretle uğraşmak ve sanayi ortamında çalışmak benim için daha uygun ve keyifli oldu. Bir daha seçme hakkım olsa yine sanayide çalışmak isterdim’’ dedi.