Ana SayfaKarabük ÜniversitesiGri Koç, Karabük Üniversitesi öğrencileri ile buluştu

Gri Koç, Karabük Üniversitesi öğrencileri ile buluştu

TİHA- Karabük Üniversitesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sosyal Bilimler Festivali kapsamında Gökhan Müftüoğlu’nu ağırladı.

Üniversite kampüsünde gerçekleşen konferansta, Gri Koç olarak bilinen eğitimci-yazar öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, Müftüoğlu kendi yaşam hikayesini , kazandığı deneyimlerini ve öğrencilerin kariyerlerini nasıl şekillendirebilmesi gerektiği konusunda bilgi verdi . Müftüoğlu, bireyin kendini tanıması, geliştirmesi ve hedeflerine ulaşması sürecini ‘griden beyaza geçiş’ olarak tanımladı.

Müftüoğlu, öğrencilere kendi hayalleri için adım atmaları gerektiğini vurgulayarak üniversite hayatının önemine değindi. Üniversite yıllarında kariyer planlamasına başladığını söyleyen Müftüoğlu iletişim eğitimleri, sosyal gönüllülük projeleri ve çeşitli organizasyonlara katılarak kendini geliştirdiğini belirtti. Bu süreçte, Kahramanmaraş bölgesinde köy okullarında seminerler vererek deneyim kazandığını ifade etti. Ayrıca, katıldığı konferanslar ve ücretsiz staj programlarıyla kariyerinin temellerini attığını söyledi.

Öğrenciler özellikle YKS sınavında Müftüoğlu’nun önerilerinden faydalandıklarını söyledi. Bir öğrencinin ‘kendimizi geliştirmeye nereden başlamalıyız? sorusuna cevap veren Müftüoğlu, model olabilecek kişilerin varlığının önemini vurgulayarak zaman yönetimi ve kariyer planlaması ile başlangıcın yapılabileceğini belirtti.

Üniversite hayatının dolu dolu geçmesi gerektiğini vurgulayan Müftüoğlu, özgelişim aktivitelerinin önemine dikkat çekti. Müftüoğlu kendi hayatından örnekler vererek ‘hayır’ demeyi başarmanın kişisel plan ve programlamayı sağlamada yardımcı olacağını söyledi. Sosyal medya platformlarının gençlerde odaklanma problemlerine neden olduğuna da değinen eğitimci bu durumun bireyin kişisel gelişimini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Programın sonunda konuşan Karabük Üniversitesi  İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa İnce, söyleşinin sonunda Gökhan Müftüoğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Emin Şengül
Emin Şengül
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi
Diğer Haberler

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar