Ana SayfaKarabük ÜniversitesiSosyalfest'te Futbol Tenisi heyecanı

Sosyalfest’te Futbol Tenisi heyecanı

TİHA- Karabük Üniversitesinde Sosyalfest etkinlikleri kapsamında düzenlenen sayısız etkinliklerden birisi olan Futbol Tenisi Turnuvası, sporseverlerin ilgisini çekti.

Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü, Karabük Üniversitesi Sosyal Tesis Alt Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu Sosyalfest etkinliği ve Futbol Tenisi Turnuvası hakkında TİHA muhabirine konuştu.

“Spor Etkinlikleri Kapsamında Daha Rekreasyonel Etkinlikler Planladık”

Prof. Dr. Numan Bahadır KAYIŞOĞLU, verdiği röportajda, “Turnuvamız, Sosyalfest kapsamında düzenlediğimiz spor etkinlikleri olarak adlandırdığımız etkinlikler. Burada birkaç farklı türde etkinlik var. Öncelikle ‘Külbiss’ etkinlikleri (Karabük Üniversitesi Kültür, Bilim, İnovasyon, Spor, Sanat Günleri) dediğimiz, daha önce turnuvalarına başladığımız ve ilçelerdeki Meslek Yüksekokullarında da turnuvalarını yaptığımız masa tenisi, dart, bocce ve bilek güreşi branşlarında sportif müsabakalar düzenledik. Onlar da dereceye girmiş olan öğrencilerimizi en son final kapsamında kampüste buluşturduk ve bunu bir sportif müsabaka turnuva şeklinde sonlandırıyoruz. Ayrıca spor etkinlikleri kapsamında daha rekreasyonel etkinlikler planladık. Bunların en önemlisi geleneksel hobi okçuluğu. Yine bunun yanında futbol tenisi, minyatür kale atış yarışması, üç sayı basketbol atış yarışması ve mini tenis adını verdiğimiz tenis sporunu tanıtmaya, özendirmeye yönelik bir branşımız. Tenise benzeyen bir yarışma tarzında” dedi.

“Rakibini Yen Sahada Kal”

“Burada genel ilkemiz, rakibini yen sahada kal üzerine. Yani branşlarda üç rakibini farklı mağlup eden takım ya da sporcu sahada kalıyor ve ödüle hak kazanıyor. Mesela futbol tenisinde ve mini teniste üç müsabaka kazanan ödül alıyor. Bunun dışında minyatür kale atış yarışmasında beş atış hakkı veriyoruz. Beşte beş başarılı atış yapanlar için ödüllerimiz var. Aynı şekilde üç sayı basketbol atış yarışmasında da dokuz atış hakkı var. Bu üç sayılık çizgisinin gerisinden, sağdan, soldan üçer tane ve merkezden üç tane olmak üzere dokuz atış, dokuz atışta da altı atış başarılı olan yine ödülü almaya hak kazanıyor. Bu şekilde hem herkesin katılabileceği hem de çok keskin sportif rekabet içermeyen rekreasyonel amaçlı sportif etkinlikler düzenledik. Bunların yanı sıra tesislerimizi kullanan minik sporcularımız var. Karabük Üniversitesi Spor Kulübü’nün bünyesinde futbol okulu kapsamında eğitim alan çocuklarımız bunlar. Hafta sonu futbol altyapısı, futbol eğitimi, bireysel tekniklerini geliştirerek burada eğitim alıyorlar. Bugün onlar da aramızda ve velileriyle birlikte. Böyle güzel bir şenlik ortamında spor boyutunu oluşturmaya ve katılımcıları spora, egzersize yönlendirici, hoş zaman geçirici etkinlikler planladık. Şu ana kadar da katılımdan gayet memnunuz, güzel bir şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Sosyalfest Çok Büyük Bir Organizasyon”

İlkini yapmamıza ve Türkiye’de bir ilk olmasına rağmen, öncelikle sosyal model başvuruların çok yüksek olduğunu görüyoruz. 3 bin 800 kadar bir başvuru var. Ortaokul, lise, üniversite kapsamında başvurular oldu. Tabii bu Sosyalfest’in akademik ve proje bazlı ayağını oluşturuyor. Bizler de spor etkinliklerinde herkesin katılabileceği, yapabileceği geleneksel olarak kültürümüzde de olan sporlardan belirleyerek branşların kendi tesislerimizde planlamasını yaptık. Üniversiteye yeni kazandırdığımız sentetik zemini futbol sahasında ilk defa böyle geniş katılımlı bir organizasyonla da hizmete açmış olduk. Bu şekilde katılım da gayet yüksek. İnsanlara artık rekreatif olarak spora katılım anlamında özledikleri, aradıkları bir ortam oluşturduk. İnşallah daha da iyilerini organize edip halkımıza, başta da öğrencilerimize daha sonra Karabük halkına bu hizmeti vermeye devam edeceğiz.

“Herkesin Deneyimleyebileceği Bir Spor Ortamı Yaratmaya Çalıştık”

Turnuvaya katılım için hiçbir özel kriter aramadıklarını belirten Kayışoğlu, herkesin katılımını önemsediklerini belirtti. Her bir farklı özellikleriyle, farklı yapısıyla, sportif olsun, sosyal olsun, bilişsel olsun önemli olduğunu ve hepsini herkesin yapabileceği bir spor, bir katılım düzeyi olduğunu düşündük. Buna uygun olarak kriterler; sportif, keskin, yarışma standartları koymadan herkesin sporu deneyimleyebileceği bir ortam yaratmaya çalıştık. Amaçlı spor etkinlikleri bunu gerektirir’’ dedi. Kayışoğlu, yapılan organizasyonun sonuçlarından gayet memnun olduğunu dile getirdi.

Editör: Halil Tükenmez

Oktay Demir
Oktay Demir
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi GAZETECİLİK
Diğer Haberler

2 YORUMLAR

  1. Çok eğlenceli ve sosyal bir etkinlik olmuş düşünüp emeği geçen muhabir arkadaşımıza ve soruları yanıtlayan sayın hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum

  2. Gerçekten çok önemli bir organizasyonda bu emeği gösteren muhabir arkadaşımız oktay demir ve sorularımız yanıtlayan hocamıza teşekkür ederim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar