Ana SayfaGüncelKBÜ'de Gönüllülük ve Gönüllülüğün Evrensel Dili etkinliği

KBÜ’de Gönüllülük ve Gönüllülüğün Evrensel Dili etkinliği

KARABÜK (TİHA) – Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından “Gönüllülük ve Gönüllülüğün Evrensel Dili” başlıklı bir sohbet gerçekleşti.

Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezince (TÖMER) düzenlenen  “Gönüllülük ve Gönüllülüğün Evrensel Dili” başlıklı sohbet,  KBÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç tarafından gerçekleştirildi.

TÖMER Türkçe Kafe’de yapılan sohbet, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Sema NOYAN, Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa Karaca ve uluslararası öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Büyükgenç, “Gönüllülük gönülden gelen ve hiçbir menfaat beklemeden yapılan icraatlardır. Örnek verirsek yakın zamanda yaşadığımız 6 Şubat depreminde birçok insan koşa koşa Kahramanmaraş ve Hatay gibi depremde zarar gören şehirlerimize gitti. Birçok öğrencim beni telefonla aramıştı. ‘Hocam ben sizden belli çalışmaların dersini aldım, ben de bölgeye gitmek istiyorum. Ne yapmam gerekir?’ diye sormuştu.  İşte bunlar tamamen inandığı değerler ile harekete geçme isteğini gösteriyor” dedi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç

“Güne ‘En az bir kez iyilik yapacağım’ düşüncesi ile başlayın”

Gönüllülüğün bir hayvanın başını okşamak veya karnını doyurmak kadar kolay olduğundan söz eden Büyükgenç, “Yolda yürürken bir plastikçi kabı gördünüz. Toprağa zarar verdiğinin bilincinde olup onu alıp çöpe atmak sizin göreviniz. Gönüllülük insanı iyi yapar. Aynı zamanda da iyi insan gönüllü olur ve huzurlu olur. Ben gönüllü gençlerimize şunu demiştim, ‘Gençler evden çıkarken sabahleyin adımlarınızı attığınızda kendi kendinize deyin ki Allah’ım bugün en az bir iyilik yapacağım.” Göreceksiniz en az bir kişiye, bir canlıya iyilik etmiş olacaksınız” diye konuştu.

“Depremin Çocukları isimli bir proje ile birçok çocuğumuza yardımcı olduk”

40’a yakın depremzede çocuğa kıyafet, eşya ve oyuncak yardımları yapıldığını söyleyen Büyükgenç, “Halkımız her zaman çok yardımsever olmuştur. Örneğin bir takım kurdular ve bağışçıları bir araya getirdiler. Depremin Çocukları isimli bir proje ile depremzede çocuklarımıza el uzattılar. Bu çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımları yapıldı. Ramazan Bayramı öncesinde bu şekilde insanları mutlu etmek eminim hepimize çok iyi gelmiştir. Ve bakın bu hakiki bir gönüllülüktür. Bunu bizim gençlerimiz, sizler yaptınız” diyerek teşekkürlerini iletti.

Gerçekleşen “Gönüllülük ve Gönüllülüğün Evrensel Dili” sohbet etkinliğinde konuşan TÖMER Müdürü Noyan ise katılımcılara  ve Büyükgenç’e teşekkürlerini iletti. Noyan, “İnsanlığımızı hatırlatan, iyiliğin özüne dair çalışmalar hakkında çok kıymetli bilgiler verildi. Temennim, hepimizin insanlarımızı unutmadan her daim iyilik yapma uğruna uğraşlar vermemiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Betül Çakır

 

 

 

Çiğdem Beydilli
Çiğdem Beydilli
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3.sınıf öğrencisiyim.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar