KARABÜK (TİHA) – Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Sektörden Dersliğe: Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı” söyleşisinde, Safranbolu Birlik Haber Genel Yayın Yönetmeni ve Küresel Gazeteciler Konseyi Karabük Temsilcisi Serap Karaoğlu, gazetecilik alanındaki mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen “Sektörden Dersliğe: Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı” başlıklı söyleşiye, Safranbolu Birlik Haber Genel Yayın Yönetmeni ve Küresel Gazeteciler Konseyi Karabük Temsilcisi Serap Karaoğlu katıldı. Karaoğlu, geleneksel gazetecilik, iş hayatındaki tecrübeleri ve öğrencilerin merak ettiği konular hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.
Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde, 25 Aralık Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenen “Sektörden Dersliğe: Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı” konulu söyleşiye, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnce, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Söyleşi, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İnce’nin açılış konuşmasıyla başladı. İnce, yerel medya mensuplarını öğrencilerle buluşturarak, onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla bir araya getirdiklerini belirtti. İnce, “Yerel Medya Buluşmaları”nın birkaç kez düzenlendiğini ve bu dönem ise son kez Safranbolu Birlik Haber Genel Yayın Yönetmeni Serap Karaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştiğini ifade etti.
Küresel Gazeteciler Konseyi Karabük Temsilcisi, Safranbolu Birlik Haber Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik 4. sınıf öğrencisi Serap Karaoğlu, geleneksel gazetecilik, internet gazeteciliği, köşe yazarlığı ve genel olarak gazetecilik hususunda Karabük’te faaliyet gösterdiklerini belirtti.
Karaoğlu, Küresel Gazeteciler Konseyinin gazetecilik mesleğini icra edenler için bir üst çatı olduğunu ifade ederek, bu çatının, gazetecilerin birlik ve dayanışma içinde olmasını sağlayan, gerektiğinde ulusal ve uluslararası lobi oluşturmak amacıyla kurulmuş bir örgütlenme olduğunu dile getirdi. Karaoğlu, bu örgütlenmenin üç ana bölümden oluştuğunu, bunların yerel medya, dış medya ve yaygın medya olduğunu da açıkladı.
Karaoğlu, öğrencilere gazetecilerin iki önemli günü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” ve “24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı” hakkında bilgi verdi. Bu iki önemli günde Küresel Gazeteciler Konseyinin, iki dergi yayımladığını açıklayan Karaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, basında çalışan kişilerin işverenlere karşı daha iyi çalışma koşulları talep etmek için eylem yaptıkları bir gün olduğunu ifade etti.
“Geleneksel gazetecilik geleceğin mirasıdır”
Geleneksel gazeteciliğin önemine dikkati çeken Karaoğlu, günümüzde gazeteciliğin dijitalleşmesiyle birlikte kâğıt gazetelerin ve geleneksel gazeteciliğin azaldığını belirtti. Karaoğlu, “Geleneksel gazetecilik geleceğin mirasıdır ve geleneksel gazetecilik ölmemelidir. Her ne kadar dijital mecralarda haberleri takip edebilsek de ileriki zamanlarda bilgisayarlar çöktüğünde veya dijital çağ ile ilgili bir sorun olduğunda gazetelerden eser kalmayacak. Geleneksel gazetecilikte nesilden nesile aktarılacak bir arşiv oluşturuyoruz” dedi.
Gazetecilik mesleğinin en güzel yönünün her yere ulaşabilmek olduğunu söyleyen Karaoğlu, Dünya liderlerine ve ünlülere ulaşmanın mümkün olduğunu, ayrıca haberlerin daha geniş kitlelere ulaşabileceğini öğrencilere aktardı.
Soru-cevap bölümünün ardından, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram tarafından Serap Karaoğlu’na teşekkür belgesi verildi.
Editör: Şerife Kozan