KARABÜK (TİHA) – Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınışının 30’uncu yılı sebebiyle “Türk Belgesel Sinemasının Büyük Bir Ustası: Suha ARIN” anısına özel bir sergi düzenlendi.
Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilişinin 30’uncu yılına özel olarak düzenlenen “Türk Belgesel Sinemasının Büyük Bir Ustası: Suha ARIN” sergisi, Safranbolu Tarihi Çarşı Belediye Binası’nda ziyarete açıldı.
14 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te Safranbolu Tarihi Çarşı Belediye Binası’nda düzenlenen sergi açılışı, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Sergi Küratörü Selmin Kangal’ın konuşmalarının ardından, protokolün kurdele kesmesiyle başladı. Sergi Küratörü Selmin Kangal, sergide Suha Arın’dan geriye kalan kitaplar, fotoğraf makineleri, film sarma masası ve sergilenen fotoğraflar hakkında bilgiler paylaştı.
Sergi Küratörü Selmin Kangal, TİHA Muhabiri Şeyma Yiber ile gerçekleştirdiği röportajda, “Türk Belgesel Sinemasının Büyük Bir Ustası: Suha ARIN” sergisini, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilişinin 30’uncu yılına özel olarak düzenlediklerini belirtti.
Kangal, Suha Arın’ın Safranbolu’nun UNESCO’ya dahil edilmesinde büyük katkıları olduğunu ve Safranbolu’yu dünyaya tanıtan önemli bir isim olduğunu dile getirdi. Kangal, “Suha Arın, vefat ettikten sonra ailesi Suha Arın’ın kullandığı tüm malzemelerini ve kütüphanesini Safranbolu Belediyesi’ne bağışladı. Bir dönem boyunca Öğretmen Evi’nde sergilendi. Daha sonra eski cezaevine Suha Arın’ın tüm malzemeleri ve kütüphanesi yerleştirildi ama açılışı yapılmadı” ifadelerini kullandı.
Sergi Küratörü Kangal, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin desteğiyle Safranbolu Eski Çarşı Belediye Binası’da serginin açıldığını belirtti. Sergi sonunda, Başkan Köse tarafından Kangal’a teşekkür belgesi verildi.
Editör: Şerife Kozan