KARABÜK (TİHA)- Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest” kapsamında “Sağlık Verilerinde Makine Öğrenme Algoritmalarının ve Yapay Sinir Ağlarının Kullanılması” semineri düzenlendi.
Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”te, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Kamil Turan, “”Sağlıkfest” kapsamında “Sağlık Verilerinde Makine Öğrenme Algoritmalarının ve Yapay Sinir Ağlarının Kullanılması” konulu seminer verdi.
Etkinlik, 7 Kasım Perşembe Günü saat 13.30’da Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Ekrem Karakaya Konferans Salonu binasında gerçekleşti.
Turan, insan beyninin çevre ile nasıl etkileşime girdiği hakkında bilgiler verdi. Beynin içinde nöron ismi verilen hücrelerin olduğunu ifade eden Turan, bu nöron denilen hücrelerin birbirine bağlanması ile etkileşimin sağlandığını söyledi. Turan, insan beyninde yaklaşık 86 milyar nöronun var olduğunu, bu nöronların diğer hücrelerle kurduğu sinaptik bağlantıların sayısının, çevreyle olan etkileşimin gücünü artırdığını belirtti.
Turan, üretken yapay zekadan söz ederek, günümüzde bazı sohbet robotlarının olduğunu, bu robotların sohbet akışında kurulan cümlelerin neler olduğunu tahmin ettiğini dile getirdi. Meta’nın sunduğu çeşitli modeller olduğunu söyleyen Turan, “Bu modelleri kendi bilgisayarımızda bile çalıştırabiliriz” dedi.
Turan, Karabük Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin katılım sağladığı semineri dinleyicilerin sorularını yanıtlayarak sonlandırdı.
Editör: Sudem Orbay