KARABÜK (TİHA) – Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencileri 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım konularında bilgi edinmek amacıyla Karabük Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret etti.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Karabük Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret ederek Karabük’te yapılan faaliyetler ve tarımsal üretimdeki yenilikler hakkında bilgiler edindi. Ziyarette, Karabük Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ramazan Erakman öğrencilere bilgiler vererek onların sorularını cevapladı.

Ziyarette İl Müdür Yardımcısı Ramazan Erakman, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak iki önemli projeden bahsetti. “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Organik Tarımla Değer Kazanıyor Projesi” ile atıl araziler safran ve aronya gibi yüksek katma değerli bitkilerin organik tarıma açılarak kırsal turizmi canlandırdıklarını belirten Erakman “Bu proje, organik sertifikasyon, biyoteknik mücadele yöntemleri ve pazarlama zincirini kapsıyor. Bunların yanısıra kozmetik ve gıda sektörlerine hammadde sağlıyoruz” dedi.

Erakman, “Meyve ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği İyi Tarım Uygulamalarıyla Değer Kazanıyor Projesi” kapsamında ise, meyve, sebze ve sera üretiminde iyi tarım standartlarını uygulayarak gıda güvenliğini artırdıklarını bildirdi. Ayrıca bölgenin tarımsal potansiyelini öne çıkararak gençlere ve kadın üreticilere yönelik teşviklerden bahsetti. Kadın üretici örgütlerine eğitim ve teknik destek verildiğini belirten Erakman, bu desteklerin cinsiyet eşitliğini tarıma entegre edilmesinde ve bölgenin kalkınmasında kilit rol oynadığını vurguladı.
Editör: Buse Öztürk
