Ana SayfaSöyleşiDeprem sonrası Harmanlı Kasabası'nda iyileşme süreci sürüyor

Deprem sonrası Harmanlı Kasabası’nda iyileşme süreci sürüyor

KARABÜK (TİHA) – Adıyaman Gölbaşı’nda 6 Şubat depreminin en fazla zarar gördüğü Harmanlı kasabası, yeniden yapılanma sürecine odaklanıyor.

Geçen yıl 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde etkilenen yerlerden biri olan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Harmanlı Kasabası yeniden yapılanma sürecine hazırlanıyor. TİHA muhabiri Mehmet Deniz Bütün, kasabada gerçekleşen iyileşme sürecini Harmanlı Kasabası Belediye Başkanı Ali Azık ile değerlendirdi.

Azık, “Harmanlı kasabası olarak devletimizin ve milletimizin sağladığı destekle ayakta duruyoruz. Bu birlik ve dayanışma, yeniden inşa sürecinde bize güç veriyor” dedi. Ayrıca depremin etkisiyle konteyner kentlerde yaşayan kasaba sakinlerinin, kalıcı ve güvenli konutlara taşınması için çalışmaların başladığını belirten Azık, devletin yeniden yapılanma sürecinde hızlı adımlar attığını ve evlerin konumlandırılması için planlamaların bittiğini ifade etti. Devamında ise kasabadaki zarar gören mahallelere değinen Azık, “Çakmak Mahallesi ve Kalemkaş’ı mevcut konumlarına, Yenimahalleyi  ise güneye taşıyacağız” dedi.

Kasaba halkının psikolojik olarak zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Azık, evlerin ne zaman yapılacağı konusundaki belirsizliklerin insanları endişelendirdiğini ifade etti. Ancak, en geç bir ay içinde evlerin inşaatlarının başlamasıyla bu belirsizliğin ortadan kalkacağına dair umutlarını dile getirdi.

Kasabanın tamamlanma sürecine ilişkin olarak yeni evlerin, yerlerinin belirlenmesinin önemli bir adım olduğunu söyleyen Azık, işletmelere ve esnafa yönelik destek programlarının oluşturulmamış olmasının ise endişe verdiğini bu kesimlerin de desteklenmesi, yeniden inşa sürecinin olması gerektiğini vurgulayarak, umuyoruz ki bu süreçte kasaba halkımız gerekli desteği alarak daha sağlam bir geleceğe adım atabilir dedi.

Editör: Betül Çakır

Mehmet Deniz Bütün
Mehmet Deniz Bütünhttp://vsco.co/denizzh
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar