Ana SayfaSporKarabük Demir Kartal evinde Şanlıurfa BŞB'yi ağırladı

Karabük Demir Kartal evinde Şanlıurfa BŞB’yi ağırladı

TİHA- Demir Kartal Tekerlekli Basketbol Takımı Süper Lig A grubu 17. hafta maçında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Spor’u konuk etti.

Yenişehir Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Demir Kartal Tekerlekli Basketbol Takımı 86-78’lik skorla kazanarak play-off umudunu bir sonraki maça taşımayı başardı. Antrenör Muhammed Erdem Alper eşliğinde antrenmanlarını sürdüren Demir Kartal Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 21 puanla 6. sırada yerini alıyor.

Antrenmanlarını aksatmadan büyük bir disiplin ve heyecanla sürdüren takım bir sonraki karşılaşmada Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.

Karabük’te bedensel engellilerin sosyal hayatta daha fazla yer alması için 26 sene önce kurulan ve Süper Lig’de mücadele eden Demir Kartal Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları engelleri basketbol oynayarak aşıyor. Kimi doğuştan, kimi de sonradan engelli olan sporcular eve kapanmak yerine sporun engellilere sağladığı imkanlardan yararlanıyor.

Karşılaşmanın ardından oyuncu Ahmet yamaç TİHA muhabirine konuştu.

 “3,5 yaşındaki oğluma ve aileme basketbol sayesinde bakıyorum”

Basketbol ile 12 yaşında tanışan oyuncu Ahmet Yamaç “ben spora her çocuk gibi futbol oynayarak başladım. Çeşitli birçok engelim vardı futbol oynamaya. Çevremin ve ailemin baskısıyla basketbola yönlendirildim. Şimdi ise basketbol sayesinde evimi, aracımı aldım. 3,5 yaşındaki oğluma ve aileme de basketbol sayesinde bakıyorum” ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Yamaç, “kendinizi eve sakın kapatmayın. Basketbol olmasa bile çeşitli spor kulüpleri var, kendilerine güvensinler, kendilerini sevsinler” sözleri ile tüm engelli dostlarına ilham verdi.

TİHA
TİHA
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Haber Ajansı
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar