Ana SayfaKarabük ÜniversitesiSosyalfest'te "Üç Günlük Dünyada Bir Muhsin Bey" adlı interaktif kukla oyunu sergilendi

Sosyalfest’te “Üç Günlük Dünyada Bir Muhsin Bey” adlı interaktif kukla oyunu sergilendi

TİHA- Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Sosyalfest etkinliği kapsamında, Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda sözsüz, interaktif kukla oyunu sergilendi.

Kukla sanatçısı Cansu Akdeniz ve müzisyen Gabriel Meidinger tarafından sergilenen oyun yoğun ilgi gördü. Her yaş grubundan izleyicinin bulunduğu etkinlik sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

Gösteriye konu olan Muhsin Bey karakteri, “dünyaya ayak uyduramayan, yabancı kalmakta ısrar eden bir insandır. Koltuğunda canlanarak tek kelime etmeden etrafındaki dünyayı keşfetmeye başlar. İnsanın dünyayla olan ilişkisini sorgulayarak içsel bir yolculuğa çıkar. ‘Üç günlük dünyada’ yakasındaki çiçeği yaşatacak birini arar. O kişinin kim olduğu ise bir muammadır.”

Sanatçı Cansu Akdeniz, babasından ilham alarak hayat verdiği Muhsin Bey karakteri ile seyircinin ruhuna iyi gelmeyi amaçlıyor. Akdeniz, ‘Flanör Kukla’ adı altında tiyatrolarda ve festivallerde gösterilerini sergiliyor. Daha çok gelenekler üzerine çalışan halk müzisyeni Fransız Gabriel Meidinger ise çeşitli enstrümanlarla yaşamın güzelliğini ve hayata karşı duyulan merakı konu alan hikâyeyi işitsel olarak destekliyor. 



Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar