Ana SayfaKültür-SanatKarabük Üniversitesinde Dünya Kadınlar Günü'ne özel film gösterisi

Karabük Üniversitesinde Dünya Kadınlar Günü’ne özel film gösterisi

KARABÜK (TİHA) – Karabük Üniversitesi Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme Kulübü 8 Mart Kadınlar Gününe özel Demir Çeneli Melekler adlı film gösterisi düzenledi.

Karabük Üniversitesi Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme Kulübü 8 Mart Kadınlar Günü için düzenlemiş olduğu etkinlikte açılış konuşmasının ardından Demir Çeneli Melekler adlı film gösterimine başlandı.

‘DEMİR ÇENELİ MELEKLER’

Kadınlar Gününe özel Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonunda saat 11.00’de gösterilen 2004 yapımı Demir Çeneli Melekler filmi öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Film, gerçek bir olaydan esinlenerek 1910’larda Amerikan kadınlarının seçme ve seçilme hakkı edinmek için verdikleri savaşı ve bunun sonucunda 18 Ağustos 1920 tarihinde yapılan anayasal değişiklikle bu hakka kavuşmalarını konu ediniyor.

‘HAYATTA NE ZAMAN UMUTSUZLUĞA KAPILSAM İZLEDİĞİM FİLMLERDEN BİRİDİR’

Film gösteriminin ardından, etkinliğe katılan Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar 8 Mart Kadınlar Günü için konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar konuşmasında “Hayatta ne zaman umutsuzluğa kapılsam izlediğim filmlerden biridir” sözlerini kullanarak filmden bahsetti. Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ten de bahsederek şöyle devam etti, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk biz kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok uygar gördüğümüz Avrupa ülkesinden önce vermişti. Filmde gördüğünüz gibi pek çok yerde kadınlar seçme ve seçilme hakkını hayatları pahasına mücadele ederek alıyorken, biz böyle bir liderimiz olduğu ve bu hakkı bize tanıdığı için gerçekten birçok konuda çok şanslıyız. Ama bu tabii ki mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Elimize verilmiş bu hakları iyi değerlendirerek ve kıymetini bilerek mücadeleye devam etmemizi diliyorum. 8 Mart Kadınlar Günü’nde biz neyi kutluyoruz? Kadın olarak doğmamız mı kutlanıyor? Yoksa filmde de gösterildiği gibi bizlere tanınmayan hakları söke söke aldığımız için bravo mu deniyor? Sizler üniversiteli ve eğitimli gençler olarak bunları sorgulayabilmeli ve bunlar üzerine düşünebilmelisiniz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

 

‘8 MART KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL HEDİYE’

Karabük Üniversitesi Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme Kulübünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için gerçekleştirmiş olduğu etkinlik film gösterimi ve Tekvar’ın konuşmasının ardından katılımcılara kitap ayracı hediye edilerek sonlandırıldı.

Sudem Orbay
Sudem Orbay
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2.sınıf öğrencisi
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar