Ana SayfaKültür-SanatKarabük'te temel oyunculuk eğitimine ilgi düşük

Karabük’te temel oyunculuk eğitimine ilgi düşük

KARABÜK (TİHA) – Karabük’te 7 aydır temel oyunculuk eğitimi vererek insanlara oyunculuğun ezbere veya doğaçlamaya dayalı olmadığını göstermeyi hedefleyen MEA Akademiyle görüşme gerçekleştirdik.

Temel oyunculuk eğitiminin verildiği MEA Akademide, birçoğu konservatuar mezunu olup aynı zamanda e-devlet üzerinden üniversite onaylı belgeleri olan hocaların verdiği temel oyunculuk eğitimi sonunda eğitim alan kişiler e-devlet onaylı sertifika alabiliyorlar. MEA Akademi anlaşmalı olduğu 3 üniversiteye yönelik eğitim vererek eğitim alan kişileri sertifika programına hazırlıyor. Eğitim alan kişiler eğitim sonunda girdikleri sınavdan yeterli puanı alabilirse bu sertifikayı alıyor ve bu sertifikayla halk eğitim merkezlerinde kendi kurslarını açabiliyor, ilkokullarda yaratıcı drama öğretmeni olabiliyorlar. MEA Akademi yöneticisi Muhammet Emre Aydın TİHA muhabiri Sudem Orbay’a konuştu.

“BİZ BURALIYIZ VE BURADAYIZ”

MEA Akademi amaçlarının Karabük’te bir kurumdan daha çok yerli birini görmeleri olduğunu ve ‘ Biz buralıyız ve buradayız’ diyebilmek için kendi isimlerinin baş harflerini (Muhammet Emre Aydın) seçtiklerini belirtti.

“EĞİTİM BİTMİYOR”

MEA Akademide temel oyunculuktan ziyade çocuklar ve yetişkinler için yaratıcı drama eğitimleri de mevcut. Çocuklar için 5 ile ortalama 10 yaş arası olan bu eğitimler yetişkinler için her yaşa uygun. Bu konuyla ilgili Muhammet Emre Aydın, “Aslında belli bir yaş ortalaması yok. Burada 48 yaşında eğitim almak isteyen de gördük 18 yaşında eğitim almak  isteyen de gördük. Yeter ki tamamen niyetleri olsun” sözlerini kullandı. Ayrıca “Eğitim bitmiyor. Olduk dersek hatayı orada yapmış oluyoruz.  Eğitim bir insan istediği süre devam ediyor” diyerek belli bir eğitim sürelerinin olmadığını vurguladı.

“BURADA SAHNE EĞİTİMİ VERİYORUZ”

Temel oyunculuk eğitiminin yanı sıra sahnede nasıl davranılması gerektiğini de öğreten MEA Akademi aynı zaman da tiyatro terapi eğitimi de vermekte. Bu da tiyatroda psikolojinin yerinin olduğunu göstermekte. “Biz burada sahne eğitimi veriyoruz” diyen Aydın kendilerine kayıt olarak eğitim alan kişilerin başarılı olduğu takdirde kendi çekecekleri projelerde oynama fırsatı ve %100 sahneye çıkma garantisi verdiklerini dile getirdi. Kendi projeleri arasında daha öncesinde ‘Dokunma’ adlı kadına cinayetlere yönelik bir belgesel serisi, 2021 yılında vizyona giren ‘Ekip Oyunu’ adında bir korku filmi bulunan MEA Akademinin şu an da ise Haziran Temmuz ayları içerisinde Karabük’te çekimlerine başlayacakları psikolojik korku filmlerine hazırlanmaktalar.

“KARABÜK’Ü NASIL DAHA İLERİ TAŞIYABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK”

Antalya, Muğla, İzmir, Kayseri, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde de şubeleri olan MEA Akademi Karabük’te şube açmalarının kararını kendi memleketleri olan Karabük’ü nasıl daha ileri taşıyabiliriz diye düşünerek verdiklerini belirtti. “Karabük’te şube açma amacımız tamamen memleketimize faydalı olabilmekten geçiyor. Burada başvuru çok eğitim almak isteyen az. İnsanlar bize gelip siz metni verin, ben oynarım diyorlar. Bunu dedikleri anda eğitimin önünü kapatmış oluyorlar” diyen Aydın, Karabük’te eğitime katılımın diğer şehirlere göre daha az olduğunu söyledi.

MEA Akademi eğitimlerine katılmak isteyen kişiler sosyal medya hesaplarında bulunan reklamlara başvurarak kolayca eğitimlerden yararlanabilmekteler.

Sudem Orbay
Sudem Orbay
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2.sınıf öğrencisi
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar