Ana SayfabilimKarabük'te "Bilim ve İnovasyon Merkezi" açıldı

Karabük’te “Bilim ve İnovasyon Merkezi” açıldı

KARABÜK (TİHA) –  Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk Bilim ve İnovasyon Merkezi, Karabük Belediyesi tarafından Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi’nde 25 Şubat’ta faaliyete geçirildi.

2021 yılında planlanmaya başlanan Bilim ve İnovasyon Merkezi, Karabük Belediyesi tarafından 25 Şubat’ta “Bilim Şenliği” etkinliği ile hizmete açıldı. Türkiye’de sadece belirli bölgelerde bulunan ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin de ilk Bilim ve İnovasyon Merkezi’nin proje koordinatörlüğünü yapan Karabük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ersin Özmen TİHA’ya açıklamalarda bulundu.

Özmen, Bilim ve İnovasyon Merkezi hakkında TİHA muhabiri ile yaptığı röportajda şu cümleleri kullandı, “Bilim ve İnovasyon Merkezi’nde birden fazla atölye bulunmakta fakat uzay ve havacılığa yönelik çalışmalar daha fazla yer alıyor” dedi. Atölyelerin genel olarak yapay zeka sistemiyle hazırlandığını belirten Özmen, 25 Şubat’ta yapılan davete yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Burada öğrencilerin dikkatini çekecek yenilikler araştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Özmen, konuşmasının devamında ise yapay zeka sistemiyle hazırlanan atölyelerin eksikleri bittikten sonra eylül ayında Karabük Bilim Şenlikleri olacağını dile getirdi.

Bilim Şenliğinden sonra çocukların ilgisini çekebilecek yarışmalar ve etkinliklerin düzenli olarak devam edeceğini söyleyen Özmen, Bilim ve İnovasyon Merkezi’nin asıl amacı pozitif bilimlere yatkın olan öğrencileri sınav sistemiyle bu merkezlere yerleştirip farklı farklı hocalarla eğitim görmelerini sağlamak. Bunun dışında Bilim ve İnovasyon Merkezi haftanın her günü 09.30-15.30 saatlerinde herkesin ziyaretine açık olacağını belirtti.

Editör: Betül Çakır

TİHA
TİHA
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Haber Ajansı
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar