Ana SayfaŞehirSafranbolu'da "Aile Destek Merkezi" tanıtıldı

Safranbolu’da “Aile Destek Merkezi” tanıtıldı

KARABÜK, (TİHA) – Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Safranbolu Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi’nin 1 hafta sürecek olan tanıtımın ilk günü geçtiğimiz cuma günü yapıldı.

Safranbolu Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iş birliği içerisinde yürütülen Aile Destek Merkezi’nin 1 hafta sürecek olan tanıtımın ilk günü 8 Mart Cuma günü  gerçekleşti. Tanıtımın ilk gününde Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Merkezi ziyaret etti. İçerisinde birçok kurs bulunan Aile Destek Merkezi vatandaşların ilgi odağı oldu. 

Safranbolu Aile Yardım Merkezi Kurum Kordinatörü Zeynep Boztaş ve merkezde eğitici olan Kübra Yıldırım TİHA muhabirine merkez hakkında bilgiler verdi.

Yapılan konuşmada Yıldırım, “Burada önceliğimiz kadınlar. Kadınlara istihdam sağlanması onların kendini geliştirmeleri, sosyalleşebilmelerini hedefledik ve bu şekilde çalışmaya başladık. Burada kadınlar gelip kurslardan ücretsiz olarak faydalanabiliyor, kendilerini geliştiriyorlar ve bir iş öğreniyorlar , bunun sonucunda ise buradan kursa katıldığına ve eğitim aldığına dair belge alıyorlar” ifadeleri kullanıldı. Kursta 4 atölye olduğunu belirtilerek kursiyelerden gelen istek üzerine göre de yeni atölyeler açılabileceği söylendi. 

Devamında ise, gelen kursiyerlerin çocukları içinde bir oyun alanı olduğunu ve bu alanda çocukların öğretmen eşliğinde eğitici ve öğretici oyunlar oynadığını, Aile Yardım Merkezi Kurumu’nun sadece kadınlara değil çocuklara da fayda sağladığını ve çocukların burada sosyalleştiklerini belirtildi. 

Mozaik Atölyesi 

Safranbolu Aile Destek Merkezinde bulunan Mozaik atölyesi merkeze gelen kadınlara dersler verilerek estetik bir tablo çıkarmalarını ve kendilerini geliştirmelerini sağlıyor. Atölyede renkleri ve işlemleri kursa gelen öğrenciler belirleyerek ,camdan dekoratif görseller oluşturuyorlar. 

Tokat Tahta Baskı Atölyesi 

Aile Destek Merkezinde Tokat Tahta Baskı atölyesinde, Anadolu’nun geleneksel motiflerinden modern figürlere kalıplara kadar, farklı kumaşlara her türlü figürler işleniyor. Sonrasında ise bu işlenen figürlerden kıyafet,çanta,örtü gibi ürünler oluşturuluyor.

Takı Atölyesi 

Takı atölyesi Safranbolu Aile Destek Merkezinde diğer atölyeler gibi kadınların belirli taşlarla çalışmalar yapmalarını sağlıyor. Kursiyerler takı atölyesinde kendi yeteneklerine göre tasarımlar yapıyorlar.

Kreş 

Safranbolu Aile Destek Merkezine çocuğu olan kadınların daha rahat eğitim alabilmeleri için merkezde çocuklara kreş bulunuyor. 36 ile 72 ay arası çocukların bulunduğu kreşte eğitici ve öğretici oyunlar oynanıyor. Bu sırada kadınlar rahatça kursta eğitimlerini alabiliyorlar. 

Betül Çakır
Betül Çakır
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar