Ana SayfaKültür-SanatSevgililer günü: 100 milyar dolarlık ekonomi

Sevgililer günü: 100 milyar dolarlık ekonomi

TİHA- Kökeni Antik Roma’ya dayanan ve dünyada en az her iki kişiden birinin kutladığı değerlendirilen Sevgililer Günü, 100 milyar dolarlık bir ekonomiye ulaşmış durumda.

Tarihte, Antik Roma’da bereket tanrısı onuruna 15 Şubat’ta, Yunan takvimlerinde ise ocak ayı ortası ile şubat ayı arasında kalan zamanda (‘Gamelyon’ ayında) kutlanan Sevgililer Günü, bugün dünya genelinde büyük bir ekonomiye dönüştü.

TİHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sadece Amerika’da bu yıl Sevgililer günü için 22-30 milyar dolar harcanması bekleniyor. Türkiye’de de 3 milyar liranın üzerine harcama yapılacağı değerlendirilen 14 Şubat’ta, tüm dünyada 100 milyar doların üzerinde bir harcama yapılması öngörülüyor. 6 milyon çiftin evlenme teklifi yaptığı düşünülen Sevgililer Günü’nde en çok harcama yapılan sektör kuyumculuk olurken, çiçeğe de toplamda 6,4 milyar euro harcanıyor.

Dünyada bazı ülkelerde sevgililer gününe karşı uygulamalar da bulunuyor. Sevgililer Günü’nü kutlamanın yasak olduğu ülkelerden Suudi Arabistan’da Sevgililer Günü kutlamasında kullanılan ürünlerin satışı da yasak. Özbekistan, Türkmenistan, Malezya, Endonezya, İran ve Pakistan Sevgililer Günü’nü kutlamayan ülkeler arasında yer alıyor.

TİHA
TİHA
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Haber Ajansı
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar