Ana SayfaTürker İnanoğlu İletişim FakültesiSinemaya adanmış bir ömre veda vakti: Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Sinemaya adanmış bir ömre veda vakti: Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

KARABÜK (TİHA) – Ömrünü sinemaya adayan “Bay Sinema” Türker İnanoğlu, Maslak Tim Show Center’da düzenlenen cenaze töreni ile bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Sayısız filmde imzası olan, ömrünü sinemaya adayan Türker İnanoğlu 2 Nisan Salı günü rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 88 yaşında hayata gözlerini yuman İnanoğlu, son yolculuğuna sahibi olduğu Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center’daki törenle uğurlandı. Törenden sonra Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca Aile Mezarlığı’na defnedildi.

65 yıllık kariyerine yönetmen yardımcısı olarak başlayan Bay Sinema, sektörde yönetmenlik, senaristlik ve yapımcılığın yanı sıra dernekler kurarak Türkiye’deki sinema sektöründe çalışanların da destekçisi oldu. Erler Film şirketini kuran İnanoğlu, birçok medya içeriğinin yapımcılığını üstlenerek yüzlerce oyuncuya ve senariste kapı açtı. Aynı zamanda hayırseverliği ile de bilinen aslen Safranbolulu olan İnanoğlu, memleketini de unutmadı. Kendi adını taşıyan bir iletişim fakültesi yaptırarak Karabük Üniversitesine bir fakülte kazandırdı.

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, Bay Sinema’nın memleketi olan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yer alıyor. Fakülteden mezun olan öğrencilerin diplomasında Türker İnanoğlu adı yer alacak. 2025 yılında ilk mezunlarını vermeye hazırlanan Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, hayırseverini hiçbir zaman unutmayacak.

TİHA
TİHA
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Haber Ajansı
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar