Ana SayfaKarabük ÜniversitesiSosyalfest'te “Ruh Sağlığı ve Din” adlı söyleşi düzenlendi

Sosyalfest’te “Ruh Sağlığı ve Din” adlı söyleşi düzenlendi

TİHA- Türkiyede ilk kez gerçekleşen Sosyal Bilimler Festivali Karabük Üniversitesinde coşkuyla kutlandı. Sosyalfest dahilinde Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Asım Yapıcı “Ruh Sağlığı ve Din” konulu söyleşi etkinliği gerçekleştirdi.

Karabük Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye’de ilk kez düzenlenen Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) kutlamaları devam ediyor. Yapılan sayısızca etkinlik ve söyleşilerden biri olan Prof. Dr. Asım Yapıcı’nın “Ruh Sağlığı ve Din” konulu söyleşisi ise büyük ilgi gördü.

“Her İnsan Diniyle Farklı Bir İlişki Kurar”

Anlatımına Can Yücel şiiriyle başlayan Yapıcı, din ve insan ruhunu bütünleştirerek “dinden kastımız şu ki insanın dinle ilişkisi biter ancak dindarlıklarımız, dini yaşama biçimlerimiz, dini yönelimlerimizi devam eder” dedi. Yani her insan diniyle farklı bir ilişki kurar ve bu ilişki ruh sağlığının farklı parametreleriyle bir ilişki içerisindedir, mesela bağımlılıklar başta olmak üzere çeşitli hususlarda, intihar ve bağımlılık gibi konularda, din ve dindarlıklarımız daha çok başa çıkma ve önleme konusunda daha güçlü gibi göründüğü hususlarda mevcuttur. Ancak burada din direkt teolojisiyle değil aynı zamanda insanların oturduğu o sosyal çevre ve kültürel çevresiyle de ilişkili. Ara değişkenimiz gibi. Yani genel çalışmalar dindarlığın ruh sağlığıyla ilişkisinin  daha pozitif olduğu  yönde ifadelerine yer verdi.

Yapıcı, Karabük Üniversitesini Tebrik Etti

Yapıcı, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Sosyalfest yani Sosyal Bilimler Festivali’ne Karabük Üniversitesinin ev sahipliğini yapması ve böylesi bir projeyi hayata geçirmesinden dolayı Üniversite’yi tebrik etti. Devamında ise Sosyalfest’in harika bir düşünce olduğunu belirterek sosyal bilimler gelişmeden, medeniyet gelişmez, ülke gelişmez, toplum gelişmez dedi.

Betül Çakır
Betül Çakır
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar