Ana SayfaŞehirFakültemiz öğrencileri Karabük Ticaret İl Müdürlüğünü ziyaret etti

Fakültemiz öğrencileri Karabük Ticaret İl Müdürlüğünü ziyaret etti

KARABÜK (TİHA) – Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencileri “uygulamalı gazetecilik” dersi kapsamında Karabük Ticaret İl Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.

Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa İnce, “uygulamalı gazetecilik” dersi kapsamında Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencileri ile Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette Karataş, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak gazetecilik mesleğinin genelde toplumsal bilgilenme ve bilinçlenmede, özelde ise bilinçli tüketicilik boyutunda kritik önemde bir rolü olduğunu anlattı. Devamında ise hangi meslek olursa olsun donanımlı olmak gerektiğini ve dil bilmenin önemli olduğunu söyledi.

Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin denetim ve saha çalışmaları hakkında konuşan Karataş devamında ise Tüketici Hakları ve Tüketici Hakları’nın korunmasına yönelik bilgiler vererek bilinçli tüketici olmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca Tüketici Hakem Heyetini Karabük’teki faaliyetlerinden bahsederek, tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk durumunda e-devlet üzerinden, Alo 175 ihbar hattından ya da bizzat Ticaret İl Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerini belirtti. Sektörler göre Tüketici Hakem Heyeti Karar Verileri’ne değinen Karataş, her bir sektöre olan başvuru sayısını anlattı.

 

 

 

Betül Çakır
Betül Çakır
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar