Ana SayfaŞehirKarabük İŞKUR geçen yıl projelere göre toplam 108 milyon TL ödeme yaptı

Karabük İŞKUR geçen yıl projelere göre toplam 108 milyon TL ödeme yaptı

KARABÜK (TİHA) – Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri İşçi Bayramı sebebiyle Karabük Çalışma ve İş Kurumu’nu (İŞKUR) ziyaret etti.
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa İnce, Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencileriyle 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı sebebi ile Karabük’te bulunan İŞKUR’u ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette Karabük Çalışma ve İş Kurumunda İş ve Meslek Danışmanı olan Canan Köroğlu, İŞKUR hakkında öğrencilere bilgiler verdi.
1946 yılında İŞKUR’un kurulduğunu söyleyen Canan Köroğlu, zamanla kurumun vizyonunun değişmesi ve gelişmesiyle önceki adı İş ve İşçi kurumuyken 2004 yılından itibaren 4904 sayılı kanunla birlikte Çalışma ve İş Kurumu adını aldığını belirtti.2012 yılında ise 2000 kişi iş ve meslek danışmanlığının kuruma atandığını söyledi.
Köroğlu konuşmasının devamında, İŞKUR’da yapılan işlerden bahsetti. “Burada biz hem işletmecileri ziyaret ediyoruz. Yani yaptığımız ziyaretlerde işletmelerin, İŞKUR’un ya da devletin teşviklerinden yararlanıp yararlanamayacaklarıyla ilgili bilgilendirme yapıyoruz. İş yerinde eleman talepleri var mı? Personel talepleri var mı? Bunu detaylı olarak görüşüyoruz işletme ziyaretlerimizde. Daha  sonra ise kendi internet sitemizde, portalımızda bu ilanları yayınlıyoruz”dedi. Köroğlu, “İş arayan kişiler  İŞKUR’a geliyorlar. Her iş arayanın bir işe meslek danışmanı var. Onlar da geldikleri zaman müracaat etmek istedikleri işlerle ilgili detaylı olarak görüşüyoruz ve onları aldığımız ilanlara yönlendiriyoruz. Tabii o esnada kişilerle görüşürken aynı zamanda danışmanlık hizmeti yapıyoruz. Kişinin özellikle kendini tanıması, kendi yeteneklerinin farkına varması, yapabileceği işlerle ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Yani İŞKUR ilk etapta iş arayanlar ve işveren arasına bir köprü vaziyeti görüyor” ifadelerini kullandı.
Köroğlu konuşmasının devamında, “Bunun yanı sıra normal iş arayanlar dışında dezavantajlı gruplarımız var. Cumhurbaşkanımızın, bakanlığımızın, genel müdürlüğümüzün çok önemsediği, kadınlar gibi engelli vatandaşlar ile ilgili projelerimiz de var. Onlardan da bahsedeceğiz. Branşlaşmaya geçtik biz Yani sömestr danışmanları olarak daha etkin hizmet verebilmek için engelli iş koçluğu gündeme geldi. Burada engelli bireyin yüzde 40 engelli rapor olması gerekiyor. Bu rapora sahip kişilerle ilgilenen bir danışman arkadaşımız var. Bunun yanı sıra biz eğitim kurumlarına da gidiyoruz. Meslek seçme aşamasında olan öğrencilerimize de meslek danışmanlarımız tarafından yine bir hizmet veriliyor” ifadelerine yer verdi.
“İŞKUR OLARAK PROJELERE GÖRE TOPLAM 108 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI”
Karabük İŞKUR’un geçen yıl projelere göre toplam 108 milyon TL harcandığını belirten Köroğlu, “Yüz sekiz milyon Türk lirası direkt vatandaşların kazancı olarak ceplerine giren para, yani iş gücü politikalarının bu şekilde baktığınız zaman hem vatandaşların mesleki gelişimi, hem psikolojik ruh sağlıkları açısından hem de ekonomik sorunlar açısından oldukça faydalı” ifadelerini kullandı.
İşkur’da; iş arayan servis, işveren servis, meslek danışmanlığı servisi var engelli servisi ve iş kulüp servisi var. Köroğlu, “İş kulübünde kadınlara, dezavantajlı gruplara daha yoğunlaştırılmış danışmanlık hizmeti veriliyor. Bunlarla en az iki gün boyunca yoğunlaştırılmış olarak çalışmalar uygulanıyor. Üniversitede bu kapsamda kariyer günleri yapılıyor” dedi.
Betül Çakır
Betül Çakır
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar