Ana SayfaKültür-SanatKarabük Üniversitesinde 'Girişimcilik Zirvesi' gerçekleşti

Karabük Üniversitesinde ‘Girişimcilik Zirvesi’ gerçekleşti

KARABÜK (TİHA)- Karabük Üniversitesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda Erbakan Malkoç liderliğinde “Girişimcilikte Altın Kurallar” adlı kişisel gelişim zirvesi düzenlendi.

TÜGVA Üniversite Koordinatörlüğü tarafından 3 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te gerçekleşen etkinlikte, Dizayn Vip Group Yönetim Kurulu Başkanı Malkoç’un konuşmasından önce katılımcılara TÜGVA’nın hazırladığı sinevizyon gösterimi izletildi.

Malkoç, konuşmasına öğrencilerin değerli olduğunu ve katılımlarının kendisi için kıymetli olduğunu belirterek başladı. Gençlerin zamanında kendilerini eğitmeleri gerektiğini ve tecrübeli insanları dikkatle izlemeleri gerektiğini vurgularken, düzenlenen etkinliğin faydalı olabileceğine inandığını ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Malkoç, etkinliğin daha verimli olabilmesi için karşılıklı sohbetin önemli olduğunu belirtti. Konuşmasında girişimcilik, sanayi, yöneticilik, şans, liderlik gibi konuların öğrenciler için ne anlam ifade ettiği konusundaki merakını dile getirdi. Bu kapsamda öğrencilerle karşılıklı sohbet ederek onların fikirlerini dinledi.

“ÇOCUKLUĞUM ÇOK ZOR GEÇTİ”

Girişim Lideri Erbakan, öğrencilere hayat hikayesinden bahsederek, “Ardahan’da doğdum, ilkokul mezunuyum. Annem, babam ve ablam vefat edince İstanbul’a göç ettik. İstanbul’da da şartlarımız aynı derecede zordu. En büyük hayalim tamirhanede çırak olmaktı. Çıraklıktan kalfalığa yükseldim ve 1992’nin 4. ayında çocuk yaşlarda iş yerimi kurdum. 20 metrekarelik alanda kurduğumuz şirket bugün dünyanın 180 ülkesinde bilinen ve onlarca ülkeye ihracat yapan bir şirketin hem kurucusuyum hem de yöneticisiyim. Bugün geldiğimiz noktada 20 metrekarelik atölye onlarca arkadaşla çalışma alanımız haline geldi. Dünya markası bir şirket olarak yolumuza devam ediyoruz. En değerli tarafımız ise katma değer vergisi yönümüz” dedi.

Girişimciliğin önemine vurgu yapan Malkoç, sadece kendini düşünerek girişimci olunamayacağına değindi ve sözlerine “Bizim şirketimizin fikir yapısı, çalışma şekli, olaylara bakış açısı asla kendini düşünmek ile sınırlı değildir” şeklinde devam etti. Yeni şeyler söylemek için sahaya inmenin ve mücadele etmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Sözlerine devam eden Girişimci Uzmanı Malkoç, “Sizden ricam kendinize yatırım yapın, fakat bunu şahsileştirmeyin. Ülkenizi bilginizle ortaya koyduklarınızı temsil edin” sözlerini kullandı.

“ROL MODEL OLMAK KOLAY DEĞİL’’

Katılımcılara tavsiyelerde bulunan Malkoç, kendisinin 35 yıldır gece gündüz mücadele ettiğini ve mücadelenin önceliğinin ülkesi olduğunu belirtti. Türkiye’de yaklaşık 800’e yakın konferansının olduğunu söyleyen Erbakan, “Bunları kendi zamanımdan, bütçemden ayırarak yapıyorum, benim için en önemlisi budur, rol model olmak kolay değildir” dedi.

Son olarak, Malkoç şansı akıl olarak tanımladığını ve bilimsel bilgiyle birleştirilmesi gerektiğini vurguladı. İlmi bilimle şansın birleştirilmesinin önemine dikkat çekti ve katılımcılara bu yolda ilerlemelerini önerdi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onların girişimcilik fikirlerini dinleyen Girişimci Erbakan Malkoç, mayıs ayının 15’inde bir kitap çıkaracağını ve hayatını daha detaylı ele aldığını söyleyerek öğrencilere okumalarını tavsiye etti.

Editör: Sudem Orbay

Bahar Akkol
Bahar Akkol
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar