Ana SayfaKarabük ÜniversitesiProf. Dr. Burhanettin Uysal, vefatının 3'üncü yılında törenle anıldı

Prof. Dr. Burhanettin Uysal, vefatının 3’üncü yılında törenle anıldı

KARABÜK (TİHA) – Karabük Üniversitesinin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, vefatının 3’üncü yılında Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen programda anıldı.

Karabük Üniversitesinde 2008-2015 yılları arasında görevde bulunan Burhanettin Uysal, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda bugün saat 11.00’de yapılan törenle anıldı. Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, KBÜ Rektör Yardımcısı İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesi akademik ve idari personeli ile merhum rektör Burhanettin Uysal’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Anma Programı İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Hafız Mücait Dağdelen tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, Karabük Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı anmak ve hatırasını canlı tutmak için hazırlanan belgesel ile devam etti. Belgesel, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Programın başlangıcında konuşma yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi için Burhanettin Hocamız gerçekten çok büyük, çok önemli işler başarmış, Hayallerini, coşkusunu, emeklerini, Karabük Üniversitesinin binalarının yapılmasında, temellerinde harcamış.Ankara’yla Karabük arasında büyük bir köprü oluşturmuş, büyük bir coşku ve heyecanla, istekle çalışmış bir liderimiz, bir önderimizdir” dedi.

Rektör Kırışık konuşmasının devamında, “Burhanettin hocamızın misyonu ve vizyonu, Karabük Üniversitesinin kurucu değerleri misyonu ve vizyonu olmuştur. Biz bu değerlere üniversitemiz olarak sahip çıkmaya çalışıyor ve bunu daha da geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektör Fatih Kırışık, Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın üniversitelerin spesifik bölümler açabileceğini Ankara’ya ve YÖK’e kabul ettiren bir rektör olduğunu dile getirerek, “Bir önceki yıl açılan Yazılım Mühendisliği Bölümü ve Yükseköğretim Kurulu kararıyla Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu açma kararını Türkiye’de alabilen 6 üniversiteden biri haline gelmiş bulunmaktayız. Bu da Burhanettin hocamızın yeni bölümler, geleceğe hitap eden mesleklerin oluşumunda üniversitemize kazandırılmasında oynadığı rolün bir benzerini biz de onun açtığı çığırda, yolda uygulamaya, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuzla birlikte yapay zekâ, dijitalleşme, büyük veri alanlarındaki programlarımızla Türkiye Yüzyılına bir imza daha atmış olacağız. Kurucu Rektörümüz Burhanettin hocamızın 15 yıl önce ektiği tohumlar üniversitemizi büyütmeye devam etmektedir. İnşallah bize de düşen görev bu bayrağı daha ileri noktalara taşımak, bu kaliteyi daha güçlü hale getirmek, yetkin nitelikli ve sürdürülebilir işlerle Karabük Üniversitesini dünyanın en iyi üniversitesi haline getirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Rektör Kırışık konuşmasını, “Anma programımız vesilesiyle merhum Prof. Dr. Burhanettin Uysal hocamızı ve Rektörümüze bir kez daha Cenab-ı Haktan gani gani rahmet diliyorum. Kabrinin cennet bahçesi mekanının cennet olmasını diliyorum. Aile ve sevenlerinin, bütün Karabük Üniversitesi ailesinin, Karabük halkının başı sağ olsun” diyerek sonlandırdı.

Kurucu Rektör Burhanettin Uysal’ın oğlu, Fahrettin Şamil Uysal, anma programında “Biz ‘Karabük Üniversiteliler’ söylemini hatırlarsınız. Karabük Üniversitesinin kuruluş aşamasında, babam ve o dönemki yönetim tarafından benimsenmiş iki önemli söylemden biriydi. Biri, ‘Biz Karabük Üniversiteliler’ ikincisi de, ‘Biz Karabük Üniversitesi bir aileyiz. Az önce de bahsedildi zaten, ‘Ben yaparım demiyorum, biz yaparız diyorum’ demişti. Gerçekten de öyleydi, çalışkandı, azimliydi. Ben kendisini görmek için üniversitede arkada dinlenme odasında ders çalışırdım. Aralarda, belki girerken çıkarken görüşürüz diye. Gecesi gündüzü yoktu, eminim ki, Fatih Hocamızın ve ekibinin de şu an durumu aynı şekildedir. Ben bu vesileyle bu programı düzenleyen herkese tekrar teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. Allah hayrınızı kabul etsin” dedi.

Düzenlenen tören Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Koçyiğit’in duası ile sonlandı.

Şerife Kozan
Şerife Kozan
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar