Ana SayfabilimKarabük Üniversitesinde Teknoloji ve Gelişim Zirvesi gerçekleşti

Karabük Üniversitesinde Teknoloji ve Gelişim Zirvesi gerçekleşti

KARABÜK (TİHA) – Karabük Üniversitesinde bulunan Hamit Çepni Konferans Salonu’nda  Google Developer Student Clubs ve Kariyer Merkezi iş birliği ile Teknoloji ve Gelişim Zirvesi konferansı gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesinde 3 Mayıs Cuma günü 13.30’da düzenlenen etkinlikte Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık konuşma yaptı. Kırışık yaptığı konuşmasında bu tür organizasyonların gençlerin iletişim becerilerini geliştirmek ve takım çalışma ruhu açısından önemli olduğunu belirtti. “Karabük Üniversitesi olarak yapay zekâ alanında önderlik etmek istiyoruz bu alanda pek çok çalışma yaptık” dedi. Bunlardan birinin yapay zekâ alanında yüksek lisans ve doktora başvurusu olduğunu açıkladı. Yakın zamanda Bilgisayar Mühendisliği bölümü altında yapay zekâ programının hayata geçeceğini de vurguladı. Prof. Dr. Kırışık Karabük Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk 6 üniversite arasına girerek, Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksek Okulu açma hakkını kazanan bir üniversite olduğunu ifade etti. Eylül ayından itibaren ise Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksek Okulunun hayata geçeceğini açıklarken, Türkiye’de ilk kez Sağlıkfest etkinliğinin 6-7 Kasım’da kampüste gerçekleşeceğini söyledi.

Konuşmacı olarak yer alan Bahadır Kalay, FLUTTER programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kurumsal dünyada FLUTTER’in lobi uygulama çağında çalışmalar yapılan ve Google’nin desteklediği bir platform olduğunu açıkladı. Yazılım geliştirme alanında çalışmalar yaptığını belirten Kalay, AXA isimli Fransız kökenli sigorta şirketi ile 51 ülkede yaklaşık 145 bin çalışanı ve 93 milyon müşterisiyle hizmet veren bir sigorta şirketi olduğunu belirterek, “3,4 milyon kurumsal ve bireysel alanda sigortacılık faaliyetlerinde hizmet veriyoruz” sözlerini kullandı.

Konuşmasında AXA’nın güçlü bir operasyon ağı olduğunu belirten Bahadır Kalay, içeride bulunan verileri yorumlayıp müşterilere kaliteli bir hizmet sunmanın temel amaç olduğunu vurguladı. Kalay, amaçlarının AXA sigortada ilk olarak insanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı korumak ve en kötü anlarında onlara destek vermek olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında kurumsal sorumluluk alanında AXA’nın sahada aktif bir şekilde gönüllülük faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtirken, AXIS adında üniversite staj programı olduğuna da değinerek bu konu hakkında detaylı bilgi verdi.

BİR STAJDAN DAHA FAZLASI

Staj programında bir yıl süren iş deneyimi sunduklarının ifade ederken işe alım sürecinde ise yetenek alım havuzlarının olduğunu söyledi. Deneyimli mentoller eşliğinde haftalık olarak stajyerlere eşlik edildiğini ve her bir stajyerin kendi bünyesinde kariyer danışmanı olduğunu vurguladı. Aynı zamanda kariyer danışmanıyla iletişime geçip hangi alanda kariyer kazanmak isteniyorsa o alana bizzat yönlendirilerek hayata hazırlandıklarını ifade etti.

Konuşmacı Bahadır Kalay FLUTTER’in hızlı bir geliştirme sunduğunu, tek bir kod ile birçok platformda aynı anda var olmayı sağladığını katılımcılarla paylaşırken performans açısından ön plana çıktığını vurguladı.

AXA’nın içeriğinde personellerin kullandığı, personellerin izin işlemlerini girdiği, vize işlemlerinin yazıldığı bir mobil uygulama olduğunu belirtirken bunların hepsinin FLUTTER’de çok hızlı ve rahat bir şekilde çıkarıldığını söyleyerek önemine vurgu yaptı. Bahadır Kalay aynı zamanda hasarlı oto pazarı denilen hasarlı araçların mobil uygulama üzerinden ihale usulü satışlarının yapıldığı yeni bir projenin varlığından da söz etti.

FLUTTER’E NASIL BAŞLARIM?

Kalay, “Bu işin öğrenilebilmesi için özümsenmesi gerektiğini düşünüyorum” sözleri ile konuşmasına devam etti. Öncelikle uzmanlık istenen alana yoğunlaşılması gerektiğini belirtirken bu alanda etkili online eğitimler olduğuna da değindi. Öğrenme sürecinde deneme ve keşfetmenin önemli olduğunu açıkladı. Öte yandan, katılımcıların merak ettikleri soruları cevaplarken “Öğrenmekten, deneyimlemekten ve kendinizi geliştirmekten asla vazgeçmeyin” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Editör: Sudem Orbay

Aygül Bulut
Aygül Bulut
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar