Ana SayfaKarabük ÜniversitesiKarabük Üniversitesinde Sosyalfest heyecanı başlıyor

Karabük Üniversitesinde Sosyalfest heyecanı başlıyor

TİHA – Karabük Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye’de ilk Ulusal ve Uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest yarın başlıyor.

Bir ilke imza atan Karabük Üniversitesi “Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla, gençliğin ve bilimin gücünü birleştirmeyi hedefleyerek insan ve toplum merkezli sorunlara yenilikçi çözümler geliştirilmesini amaçladı. Bu bağlamda ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılım sağladığı Sosyalfest, toplumun şimdiki ve gelecekteki sorunlarını ele alarak, sosyal model tasarım yarışmaları ile yenilikçi sosyal modeller üretmeyi hedefledi.

Karabük Üniversitesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Zeynep Özcan’ın başkanlığında yürütülen Sosyalfest atölye çalışmaları komisyonu üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Elif Gizem Karaoğlu Kirenli, Sosyalfest hakkında TİHA muhabirine konuştu.

“Sosyalfest’e ilk olarak Karabük Üniversitesi’nin Ev Sahipliği Yapması Bence Çok Özel”

Kirenli konuşmasında: “Sosyalfest yani Sosyal Bilimler Festivali Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık hocamızın uzun süredir üzerinde düşündüğü, çalıştığı bir tasarı. Sosyal bilimler temelli yürütülen bir festivalin ilk kez Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi hem üniversitemiz hem de Karabük için çok önemli bir hadise” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Elif Gizem Karaoğlu Kirenli

“3 Bin 783 Başvuru Yapıldı”

Türkiye’nin ilk Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e toplam 3 bin 783 kişinin başvuru yaptığını belirten Kirenli, öğrencilerin büyük bir ilgi göstererek sosyal model önerileri sunduğunu söyledi.

“50 Atölyeden Oluşan Gelişim Alanı Var”

Dr. Öğretim Üyesi Elif Gizem Karaoğlu Kirenli, Sosyalfest dahilinde 50 atölyenin kurulduğunu bu atölyelerin İslami İlimler Fakültesinde 25’i cumartesi 25’inin ise pazar günü düzenleneceğini belirtti. Fakülteler, kurum ve kuruluşların da sahada stant açacağı; bunun yanı sıra sahada sportif, kültürel, sanatsal etkinliklerin de yapılacağını ve bu yönleriyle Sosyal Bilimler Festivalinin çok kapsamlı bir festival olacağını söyledi.

 “Toplam 700 Bin TL’lik Ödül Verilecek”

Kirenli,Soyalfestin önemli bir sosyal model yarışması olduğunu, yazdıkları sosyal model önerileriyle finale kalan öğrencilerin heyecanla beklediklerini belirtti. Yarışma sonucunda birinciye 25 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 10 bin TL olmak üzere toplam 700 bin TL’lik ödül verilecek dedi.

“Fikir Tohumdur, Tohum Sulanırsa Fidan Haline Gelir, Fidan Büyürse Çiçek Haline Gelir, Çiçek Büyürse Canlı Haline Gelir”

Kirenli konuşmasında, “Sosyal Bilimler Festivali’ni ilk kez düzenleyen kurum Karabük Üniversitesi oldu, bundan sonra da bayrak teslimi gibi olacak ve zamanla daha da gelişecek dedi. Devamında ise şimdiden çok güzel dönüşler alındığını, atölyelerle ilgili ‘yok böylesi’ yorumları yapıldı. Bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, bundan sonra da Sosyalfest dahilinde sosyal anlamda toplum merkezli sorunlara yenilikçi çözümler, fikirler üretilerek hayata geçirilecek. Fikir tohum gibidir, tohum sulandığında fidan, sonrasında çiçeklerini açması gibi fikirler de farklı bakışlar çerçevesinde büyür gelişir” ifadelerini kullandı.

2-3 Mart’ta düzenenlen Sosyalfest Program Akışı da belli oldu. Detaylı bilgi için sosyalfest.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

sosysalfest.org

Betül Çakır
Betül Çakır
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar