Ana SayfaKültür-SanatKarabük’te "Mekânda Sanat Var" etkinliği tüm hızıyla devam ediyor

Karabük’te “Mekânda Sanat Var” etkinliği tüm hızıyla devam ediyor

KARABÜK (TİHA) – İstanbul’da bir grup genç tarafından başlatılan ve 15-16 ilde aktif olarak sanatsal etkinliklerin düzenlendiği “Mekanda Sanat Var” projesinin Karabük’teki yürütücüsü Hilal Çiçek, projeye dair detaylı bilgiler paylaştı.

Ocak ayından bu yana Karabük’te gerçekleştirilen “Mekânda sanat var” etkinliği, İstanbul Medipol Üniversitesi mezunu Hilal Çiçek ve ekibi tarafından yürütülüyor. Gençlere ve çocuklara sanatsal etkinlik alanı sunan, içeriğinde birden fazla atölye bulunduran “Mekânda Sanat Var” etkinliği, her hafta sonu Karabük’te çeşitli kafelerde bilet üzerinden katılımcılarıyla buluşuyor.

9 Mart tarihinde düzenlenen “Mekânda Sanat Var” etkinliği sırasında Hilal Çiçek ve ekibi, TİHA muhabiri Tuğba Yiğit’e proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

“ARKADAŞIM SAYESİNDE BU İŞE BAŞLAMAYI DÜŞÜNDÜM”

Karabük’te gençlerin eğlenebileceği ya da kafa dağıtabileceği çok fazla etkinliğin bulunmadığını söyleyen Çiçek, ”Ben de doğma büyüme Karabüklüyüm dolayısıyla ne yapabiliriz diye düşündüm. ‘Mekanda Sanat Var’ etkinlikleri birçok şehir de vardı. Ankara şubesinin kurucusu benim fakülteden çok yakın arkadaşım. Bana, ‘Ben Ankara’da yapıyorum sen neden Karabük’te yapmıyorsun?’ dedi. Bunun üzerine Karabük’te ‘Mekanda Sanat Var’ etkinlikleri başladı” diyerek projnin Karabük’te nasıl başladığından söz etti.

”BİRÇOK ATÖLYE ETKİNLİĞİMİZ VAR”

Etkinlik içerisinde katılımcılara yardımcı olan eğitmenlerin hepsinin Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olduğunu belirten Çiçek, ”Eğitmenlerimizin hepsinin alanında uzman kişiler olduğunu biliyoruz. Onlarla ve katılımcılarımızla Karabük’te böyle bir projeye imza attığımız için çok mutluyuz” dedi. Etkinlik kapsamında heykel atölyesi, resim atölyesi, bez çanta boyama atölyesi ve kahve atölyesi çeşitlerinin olduğunu belirten Çiçek, giderek daha da fazla içerik üreteceklerini dile getirdi.

”BİZİM MOTİVASYONUMUZ KATILIMCILARIMIZ”

Etkinliği bir defa deneyimleyen katılımcıların diğer etkinliklere de geldiğini belirten Çiçek, ”Bir kere gördüğüm bir katılımcıyı 2-3 defa daha etkinliklerimizde görüyorum, sosyalleşmek ve keyifli vakit geçirmek için harika bir ortam oluşmuş oluyor. Zaten bu işi yaparken benim ve ekibimin en büyük motivasyonu da budur. Bütün katılımcılarımıza sizin aracılığınızla da çok teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar