Ana SayfabilimKarabük'te "meyve ağaçlarında budama ve aşılama teknikleri" kursu ilgi gördü

Karabük’te “meyve ağaçlarında budama ve aşılama teknikleri” kursu ilgi gördü

KARABÜK (TİHA) – Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlemiş olduğu 3 haftalık “meyve ağaçlarında budama ve aşılama teknikleri kursu” geçen cumartesi başladı.

Karabük’te 16 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kursta; budama teknikleri, budamanın amacı ve meyve kalitesini iyileştirmek için ne yapılması gerektiği hakkında bilgi verildi. Şube Müdürü İsmail Özarslan Karabük’te yaklaşık 74 bin dönümlük tarım arazisinin 5 bin dönümünde meyvecilik yapıldığını ifade etti. Konuşmacılardan Yalçın Çınar, 3 haftalık eğitimin bir haftasının uygulamalı olacağını söylerken, budama esnasında iş güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kursun ardından Şube Müdürü Özarslan, TİHA muhabiri Aygül Bulut’a açıklamalarda bulundu. Özarslan, bu işin arıcılıkla başladığını ve her yıl düzenli olarak devam ettiğini belirtti. Budama kursunun ise vatandaşların isteği üzerine bahçelerinde uygulamalı olarak yapıldığını söyledi. Öte yandan Müdür Özarslan, “Bu yıl budama kursu için biraz geç kaldık çünkü ağaçlar çiçek açtı. Gelecek yıl kursu daha erken tarihte düzenlemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Aygül Bulut
Aygül Bulut
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar