Ana SayfaMüzikSafranbolu'da Çanakkale Zaferi'ne özel Türk Halk Müziği Korosu konseri

Safranbolu’da Çanakkale Zaferi’ne özel Türk Halk Müziği Korosu konseri

KARABÜK (TİHA) – Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Türk Halk Müziği Korosu, Leyla Dizdar Kültür Sanat Merkezinde konser verdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemine ithafen Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen konserde, Türk Halk Müziği’nin sevilen eserleri seslendirildi. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü konseri, saat 21.00’de Leyla Dizdar Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı sıra, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sahne alan sanatçılar, seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. Koro Şefi Sadık Hüner’in yönettiği konserde, düzenlemesi E. Kabaklı’ya ait ‘Çanakkale Bugün’ ve ‘Eledim Eledim, Hey Onbeşli Onbeşli, İzmir’in Kavakları, Gerizler Başı’ eserleri seslendirildi.

 

Program, çeşitli hikayelerin okunması, Çanakkale destanının anlamını vurgulayan özel sinevizyon gösterimi ve zeybek oyunuyla devam etti.

Programın kapanış konuşmasını yapan Köse, Çanakkale Zaferi’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki önemine vurgu yaparak, “Bu zaferi bize yaşatan şanlı askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve bu kutlu zaferin komutanlığını yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum” dedi.

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar