Ana SayfaSağlıkSafranbolu’da ‘Öfke ile Başa Çıkma’ semineri düzenlendi

Safranbolu’da ‘Öfke ile Başa Çıkma’ semineri düzenlendi

KARABÜK (TİHA)- Safranbolu Şehbal Kültür Merkezi’nde klinik psikolog Dr. Şeydanur Tezcan Özer tarafından düzenlenen “Öfke ile Başa Çıkma” semineri, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Seminer, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirildi. Dr. Özer, günlük hayatta yaşanan olaylar karşısında ortaya çıkan öfke duygusu ile baş etme yöntemleri üzerine yoğunlaştı. Her duygu gibi öfkenin de normal olduğunu değinerek bize zarar verdiği noktayı keşfedip müdahale edebileceğimizi belirtti.

Psikolog Dr. Özer, araştırmalara göre öfkenin genellikle haksızlık ve engelleme gibi durumlar karşısında ortaya çıktığını vurguladı. Davranışsal aşamada ise hem kendimizi hem de karşımızdakini bir çıkmaza ittiğini dile getirdi. Öfkenin problem çözme aracı olmadığına değinen Özer, ortadaki problemi çözmeye yönelik adım attığımızda her zaman sonuç alamayacağımızı söyleyerek problemi ortadan kaldırmadaki asıl başlangıç noktasının ise kendimiz olduğunu ifade etti.

Öfkeyi ateşe benzeten psikolog kas gerginliği, kalp atışında hızlanma, yumruk sıkma ve baş ağrısı gibi bedensel etkileri olduğuna da değindi.  Uzun süreli olarak dışarıya yöneltilmeyen öfkenin ise kişinin kendisine yönelme eğiliminde olduğunu ve bu durumun depresyona neden olabileceğini açıkladı.

Herkesin öfkeyle başa çıkma yöntemlerinin olduğunu ve beslendiği sürece varlığını sürdüreceğine dikkat çekti. Sürekli öfkelenilen konuda ise çözülmesi gereken bir nokta olduğunun ve detaylı düşünülmesi gerektiğinin üzerinde durdu. Öte yandan, Dr. Şeydanur Özer soru cevap şeklinde ilerleyen etkinlikte katılımcıların öfkeyi hangi cisme benzettiklerini resmetmelerini isteyerek öfkelendikleri konulara çözüm bulmaya çalıştı.

Aygül Bulut
Aygül Bulut
Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar