Ana SayfaŞehirDoyumsuz bir demiryolu rotası: Karabük-Zonguldak hattı

Doyumsuz bir demiryolu rotası: Karabük-Zonguldak hattı

KARABÜK (TİHA) – Baharın gelmesiyle birlikte doyumsuz bir manzaraya kavuşan Karabük, Yenice Filyos, Zonguldak yolu, seyahat severlere trenle olağanüstü manzaralar eşliğinde unutulmaz bir yolculuk deneyimi sunuyor.

Günde 3 kez karşılıklı seferin düzenlendiği Karabük-Zonguldak hattında seyahat eden yolcular, 120 kilometrelik hattın tamamında yeşil doğada ve ormanla iç içe yolculuk yapma imkânı buluyor. Çoğunluğunu doğal ormanların oluşturduğu ve Filyos çayının eşlik ettiği bu hatta, Karadeniz deniz manzarasını izlemek ve Karadeniz doğal gaz sahasını görmek de mümkün oluyor.

Yolculuk sırasında, birçoğunun eski yöntemlerle yapıldığı onlarca tünelden geçen trende seyahat eden yolcular, yol boyunca dik kayalıkları, balta girmemiş ormanları, çeşitli yaban hayvanlarını ve tipik köy evlerini izleme imkânı buluyor. Bu hatta yıllardır makinist olarak görev yapan Hasan Kaya Ünal, bu rotada her gün aynı şevk ve heyecanla görev yaptığını belirterek hattın Türkiye’deki en güzel manzaralardan birini sunduğunu belirti. Karabük-Zonguldak hattında görev yapan bir başka makinist Ersan Yılmaz ise bu hatta ilk kez yolculuk yapanların manzaraya hayran kaldıklarını dile getirerek, yolculuklarında zaman zaman başta tilki, karaca, ayı, kartal olmak üzere her türlü vahşi hayvanı görme imkânı bulduklarını dile getirdi.

Her gün yüzlerce yolcunun seyahat ettiği hattın, tanıtımının iyi yapılması durumunda yakın gelecekte Türkiye’nin önemli turistik rotaları arasında yer alacağı ve bilhassa doğa severler tarafından en çok tercih edilen noktalardan biri olacağı değerlendiriliyor.

Halil Tükenmez
Halil Tükenmez
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Bisiklet sürmeye bayılırım. Kedilerim var, Köfte ve Patates. Cem Karaca dinlemeyi severim.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar