Ana SayfaSporİşitme Engelliler Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası sona erdi

İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası sona erdi

KARABÜK (TİHA) –  İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası bugün Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda oynanan üçüncülük ve final karşılaşmalarıyla sona erdi.

24 Mart Pazar günü Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda başlayan İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon bugün oynanan maçlar sonucunda belli oldu. Turnuvada namağlup olarak finale yükselen Van İşitme Engelliler Spor Kulübü, rakibi Denizli Yukatel Pamukkale Sağırlar Spor Kulübü karşısında setlerde 0-3 (20-25, 21-25, 21-25) kazanarak, İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldu.

İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası Şampiyonu Van İşitme Engelliler Spor Kulübü

Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen üçüncülük maçı, Kocaeli İşitme Engelliler Spor Kulübü ile Ankara Başkent İşitme Engelliler arasında oynandı. Kocaeli İşitme Engelliler Spor Kulübü, rakibine set vermeden karşılaşmayı 3-0 (25-18, 25-13, 25-17) kazanarak İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü oldu.

İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası Üçüncüsü Kocaeli İşitme Engelliler Spor Kulübü

Karşılaşmaların ardından yapılan kupa ve madalya töreninde İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda erkeklerde üçüncü olan Kocaeli İşitme Engelliler takımına madalya ve kupasını Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan takdim etti.

İkinci olan Denizli Yukatel Pamukkale Sağırlar takımına madalya ve kupasını Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven takdim etti.

Şampiyon olan Van İşitme Engelliler takımına madalya ve kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A.Nihan Karaçam Salkaya takdim etti.

Finallerin en değerli oyuncusu olan Van İşitme Engelliler takımından Kaan Çiçek’e ödülünü Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan takdim etti.

Oynanan final müsabakasının ardından Van İşitme Engelliler Spor Kulübü antrenörü Yusuf Kazan yaptığı açıklamalarda, ”Öncelikle böyle bir güzel organizasyon için Karabük’e gerçekten teşekkür ederiz. Güzel bir kadromuz var, güçlü bir kadromuz var. Şampiyonun en ciddi adaylarından birisiydik. Desteklerini veren öncelikle Aydın Türk Başkanımıza, ekibimize teşekkür ediyoruz ve tüm sporcularımızın emeğine sağlık diyoruz. Şampiyonluğumuz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kocaeli İşitme Engelliler Spor Kulübü antrenörü Adem Durmuş

Üçüncülük karşılaşması sonrası Kocaeli İşitme Engelliler Spor Kulübü antrenörü Adem Durmuş TİHA muhabiri Halil Tükenmez’e açıklamalarda bulundu. Kırk üç yıllık voleybol antrenörü olan Durmuş, ”İşitme Engelliler takımlarında benim ilk turnuvam. İşitme Engelliler turnuvasının, normal voleybolculuğa göre daha fazla zaman harcanan ve efor sarf edilen bir turnuva olduğunu söylemek gerekir. Sporcular için iyi ve anlamlı bir turnuva oldu. Karabük’te bir dediğimiz iki edilmedi. Turnuvanın burada olmasından dolayı Karabük İl Müdürü’ne, salon amirine ve bu buradaki tüm personele çok çok teşekkür ediyorum” söyledi.

 

Halil Tükenmez
Halil Tükenmez
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Bisiklet sürmeye bayılırım. Kedilerim var, Köfte ve Patates. Cem Karaca dinlemeyi severim.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar