Ana SayfaSporKarabük'te 'Oturarak Voleybol' müsabakaları oynanıyor

Karabük’te ‘Oturarak Voleybol’ müsabakaları oynanıyor

KARABÜK (TİHA) – İlk resmi müsabakaların Karabük’te oynandığı Oturarak Voleybol 1. Lig grup maçları, Yenimahalle Spor Salonu’nda oynanmaya devam ediyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol 1. Lig müsabakalarına katılan 14 takım, Yenimahalle Spor Salonu’nda karşı karşıya geliyor. Oynanan grup maçlarının sonucunda, grubu ilk iki sırada bitiren takımlar sekizli final grubuna katılmaya hak kazanacaklar. Grup müsabakaları, 24 Nisan Çarşamba günü oynanacak karşılaşmalarla son bulacak.

Yeni bir spor dalı olan Oturarak Voleybol branşı, Türkiye Voleybol Federasyonuna bağlandıktan sonra ilk resmi müsabakalarını Karabük’ün ev sahipliğinde gerçekleştiriyor. Birçok şehirden gelen takımların mücadelesi sonucu kazanan kulüpler bir üst lige çıkmaya hak kazanacaklar. Oturarak Voleybol Süper Ligi maçlarının ilk devresi ise 9-11 Mayıs tarihleri arasında yine Karabük’te oynanacak. Final etabı sonunda iki takım Süper Lig’e yükselecek.

TVF Oturarak Voleybol Koordinatörü Onur Hoşnut

TVF Oturarak Voleybol Koordinatörü aynı zamanda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim görevlisi olan Onur Hoşnut, TİHA muhabiri Halil Tükenmez’e açıklamalarda bulundu.

Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Gümüş Ligi gibi iki uluslararası turnuvanın teknik koordinasyonunda görev alan Hoşnut, ”Oturarak Voleybol sporunun TVF altında organizasyonlarıyla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Bu turnuva TVF çatısı altındaki ilk resmi müsabaka. Bu yüzden birinci lig, birinci etap maçları için burada bulunuyoruz” dedi.

”İLK RESMİ TURNUVA”

Bugün oynanan karşılaşmalara baktığımızda takımlar arasındaki rekabet daha da yükseldi. Oyuncuların performanslarında da bir artış var. Tabii bunun sebebi aslında açık. Şimdi bizim sporumuzda diğer deplasman liglerinde olduğu gibi sürekli her hafta ve yoğun bir periyotla maç yapılamıyor maalesef. Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz sene yaz aylarından bu yana oyuncular maç yapamadı. Bir bir antrenman yapıyorlardı ve bu dediğim gibi düzenlenen ilk resmi turnuva. Dünkü maçlar o anlamda biraz daha hazırlık maçları gibi oldu. Burada ilk defa sahaya çıkan sporcularımız, bu sporla yeni tanışan arkadaşlarımız var. Bugün aslında onların gerçek performanslarını yavaş yavaş sergilemeye başladıkları gördük. Tabii rekabet arttıkça maçların kalitesi de yükseldi. Bugün biten beş setlik maç gibi mücadelenin yüksek olduğu maçları görmekten çok mutluyuz.

Hoşnut yaptığı açıklamalarda, ”Bu spor aslında ülkemizde on yıla yaklaşan bir süre zarfında oynanıyor. Tabii genel olarak Oturarak Voleybol sporunun tarihi çerçevesini düşündüğümüzde, bu yeni sayılabilecek bir spor dalı. Bilinirlik anlamında biraz sıkıntılarımız var. Biz de buradaki arkadaşlarımızla zaman zaman sohbet ediyoruz. En büyük amacımız bu sporun ülkemizin her ilinde oynanabilir hale gelmesi. Çünkü ülkemizde hatırı sayılır sayıda özel ortopedik engelli vatandaşımız var. Bu insanların spora kazandırılması ve onların hem sosyalleşme hem sağlıkları açısından bir rehabilitasyon hem de bir kaynaşma aracına dönüşmesi çok önemli. Dolayısıyla TVF, özellikle başkanımız Mehmet Akif Üstündağ’ın da bu konuda bir vizyonu var. Biz bunu her ile taşımak istiyoruz ve her ilimizdeki sporcuları buraya kazandırmak istiyoruz. Bunu sadece engelli sporcularımızla kısıtlı olarak da düşünmeyelim. Burada mesela engelsiz sporcularımız veya az engelli diyerek sınıflandırdığımız sporcularımız da var. Onların da ister doğrudan müsabakada yer almak, ister hobi amaçlı olmak için bu sporun içinde olmaları çok önemli.

Oturarak Voleybol sporunu yaygınlaştırmanın ve her ilde bu sporun faaliyetinin gerçekleştirilebilmesini sağlamanın en büyük arzuları olduğunu söyleyen Hoşnut, ”Umarız kısa süre içerisinde bu sporun tanınırlığını ülkemizde artıracağız. Daha çok vatandaşımızı bu spora çekeceğiz. Burada özellikle bir vurgu yapmak istiyorum. Maalesef yaşadığımız deprem sürecini söyleyebilirim. Hatırı sayılır ölçüde, özellikle uzuv kaybına uğramış vatandaşlarımız var. Bunların bir kısmı geçmişte faal sporcu. Bir kısmı da değil ama en azından bundan sonra bir engelli spor dalıyla ve bizim konumuz olan Oturarak Voleybol sporuyla uğraşmalarını ve bu sayede sosyal ve sportif hayatın içinde bulunmalarını da istiyoruz, arzuluyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yenimahalle Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaların sonunda maçları yöneten hakemlerden Esin Avşar Uçar, Oturarak Voleybol sporuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uçar yaptığı açıklamada, ”Bugün Oturarak Voleybol turnuvasının birinci etap maçlarını yönettik. Tabii seviye olarak biraz Süper Lig’e nazaran daha az seviyede ama çok keyifli. Bugün çok çekişmeli maçlara şahit olduk. Tabii ilerleyen zamanlarda bu çekişmeli maç sayıları daha da artacak” ifadelerini kullandı.

”TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONUNA BAĞLANMIŞ OLMASI BÜYÜK BİR AVANTAJ”

Oturarak voleybol aslında yeni bir spor değil. Çok eskiden var olan bir branş ama bizim amacımız burada şu anda bunu daha da geniş kitlelere yaymak. Daha çok illerde, daha çok takımlar çıkması çabası içerisindeyiz. Tabii çok yakın zamanda Türkiye Voleybol Federasyonuna bağlanmış olması çok büyük bir avantaj. Onur Hocamızın sayesinde, daha geniş kitlelere ulaşacağına eminiz. Daha çok başarılar getireceğiz. Avrupa Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi oturarak voleybolda da bundan sonraki zamanlarda daha çok başarılarla Türkiye’ye dönmüş olacağız.

Halil Tükenmez
Halil Tükenmez
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Bisiklet sürmeye bayılırım. Kedilerim var, Köfte ve Patates. Cem Karaca dinlemeyi severim.
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar