Ana SayfaKarabük ÜniversitesiKarabük Üniversitesinde oyun sektörü hakkında konferans verildi

Karabük Üniversitesinde oyun sektörü hakkında konferans verildi

KARABÜK (TİHA) – Dijital video oyunu geliştirme sektöründen Barış Tarımcıoğlu, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda öğrenciler ile bir araya geldi.

TEC TALKS adı altında yapılan konferansa video oyunu geliştiricisi Play Interactive şirketinin sahibi Barış Tarımcıoğlu katıldı. Oyun sektörü hakkındaki bilgilerini ve deneyimlerini KBÜ öğrencilerine anlatan Tarımcıoğlu, Playstige Interactive şirketinin Playstation, XBOX, Nintendo için 20’den fazla oyun geliştirdiği ve yayınlandığını belirtti.

”OYUN YAZILIMINA ÇOCUKLUKTAN BERİ ÇOK MERAKIM VARDI”

Yazılım mühendisi olmadığını ve mühendislikle hiçbir bağının olmadığını söyleyen Tarımcıoğlu, ”Edebiyat kökenliyim, oyun yazılımına çocukluktan beri merakım vardı. Bu işler kısmet ve gayret ile oluyor. Bir işi çok seviyorsanız o yolda çok gayret harcamanız gerekiyor” dedi.

”BİR OKULDA BAZI BÖLÜMLER BİRLEŞSE ÇOK GÜZEL OYUN ŞİRKETİ KURULUR”

Tarımcıoğlu, bir üniversitede belirli bölümlerin bir araya gelmesi ile çok kaliteli ve güzel işlerin yapılabileceği bir dijital oyun şirketinin kurulabileceğini belirtti. Ayrıca iletişim kaynaklarının doğru kullanılmasına da değinen Tarımcıoğlu, ”Çoğu insanın oyun oynadığını ve çıkan haberlere göre oyun sektöründe çok para kazanıldığı gibi haberlerin olduğunu” ifade etti.

”BİR OYUNUN ARAYÜZ TASARIMI ASLINDA OYUNU YANSITIR”

Geliştirilen bir oyunun arayüz tasarımı basit gibi görünse de aslında oyunu yansıttığını ve basit olmadığını söyleyen Tarımcıoğlu, ”İnsanlar her zaman oyunların gerçekçi olmasını isterler ama bunu sağlamak oldukça zor ve büyük bir uğraş gerektiriyor” dedi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda oyunseverlerin katıldığı konferansın sonunda, öğrenciler ile soru cevap bölümüne geçilerek merak edilen sorular cevaplandı.

Editör: Halil Tükenmez

Bahadır Gegez
Bahadır Gegez
Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf
Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler Haberler

Son Yorumlar